Buma / Stemra JB Productions

Als entertainment specialist willen wij u graag adviseren over uw verplichtingen rondom de afdracht van uw Buma/Stemra bijdrage.

Op entertainment gebied kiest u ervoor om bij ons uw muzikale acts (band/orkest/zanger(es) etc.) te contracteren. Het gage hiervan bevestigen wij u per opdrachtbevestiging. Na deze kosten bent u meestal nog niet helemaal klaar, deze gages zijn meestal exclusief de muziekauteursrechten. Muziek die tijdens een optreden gebruikt wordt is meestal gemaakt door anderen, een tekstschrijver, componist en is eventueel door een andere zanger(es) oorspronkelijk gezongen. Deze mensen zijn vaak niet bekend, maar hebben toch recht op een bepaalde bijdrage. Deze bijdrage dient u te voldoen aan de vereniging Buma.

Buma/Stemra is de organisatie die in Nederland de belangen van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers behartigt. Belangen op het gebied van muziekauteursrecht. Vrijwel alle componisten, tekstdichters en muziekuitgevers in Nederland (ruim 38.000) zijn rechtstreeks aangesloten bij Buma/Stemra.

Buma regelen via Boekingskantoor JB Productions

Buma boekingsbureau JB Productions

Buma werkt samen met een geselecteerd aantal boekingskantoren in Nederland. JB Productions mag namens de Buma voorschotten in rekening brengen. Boek je artiesten via JB Productions, kan je via ons de buma afdracht regelen.

De heffing op muziekauteursrechten regel je snel en makkelijk via Artiestenbureau JB Productions. Voor meer informatie over de Buma afdracht verwijzen wij u naar de website van de Buma/Stemra: www.bumastemra.nl.

Bekijk hier de de speciale pagina Buma afdracht via je Boekingskantoor

Als indicatie (hieraan kunnen geen rechten ontleend worden) kunt u uitgaan van een bijdrage van ongeveer 7% over het uitkoopgage.

Tegenwoordig heffen wij voor de Buma over artiesten de Buma/Stemra rechten, op uw opdrachtbevestiging kunt u terug vinden of de gages inclusief of exclusief de Buma/Stemra rechten zijn. 

bumra-stemra-2024-keurmerk

De specialist in Sinterklaasfeesten

Al meer dan 27 jaar toonaangevend in het boeken van Sinterklaasshows. Wij selecteren het beste aanbod Sinterklaasshows en zorgen voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Naast Sintshows kun je bij ons ook terecht voor Sinterklaas attracties, Sint en Piet op bezoek en Muzikale Zwarte Pieten. 

Bel onze entertainmentadviseurs op: 0186-602140. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur.

Jeroen van den Berg

Jeroen van den Berg

Algemeen Directeur
0186-602140

Download volledige prijslijst

In 1 helder overzicht (PDF) de prijzen van al het Sinterklaas Entertainment op onze website ontvangen? Geef hier jouw e-mailadres door, dan ontvangt je dit handige overzicht per mail.

JB Productions

Nijverheidsweg 33
3274 KJ Heinenoord
0186-602140
info@jbproductions.nl

Direct contact